Fusies en overnames komen voor in veel verschillende vormen. Zo heb je een activa- of aandelentransactie, maar ook de overname van familiebedrijven en management buy-outs. Allemaal hebben ze hun eigen bijzonderheden.
Bij een fusie wordt een bepaald vennootschap geheel geïntegreerd in een andere vennootschap. Bij een overname worden of de aandelen van een vennootschap verkocht aan een derde, of worden activa verkocht. De vennootschap zelf blijft dan nog wel zelfstandig bestaan. Een fusie is voor een groot deel aan wettelijke regels gebonden, terwijl een overname voor het grootste gedeelte vrij ingevuld kan worden.
Een fusie of overname is een uitgebreid en complex proces met veel en soms heel uiteenlopende belangen. Dat blijkt vaak al bij de eerste verkenningen en via het due-diligence onderzoek en de onderhandelingen, loopt dat over in de daadwerkelijke fusie of overname.
Maar dan is het nog niet helemaal klaar. Rechten en verplichtingen, zoals betaling van een deel van de koopsom, garanties en vrijwaringen, lopen soms nog een paar jaar door. Ook familiebanden kunnen op de achtergrond nog een rol spelen. En daarnaast vraagt de integratie van bedrijfsonderdelen en het personeel na de fusie of overname vaak nog de nodige aandacht.
Dit hele proces heeft deskundige begeleiding en advies nodig. Of je nu koper of verkoper bent: wij zijn er voor jou.
De wereld van het het recht staat nooit stil. Wij praten je vanuit onze expertises regelmatig bij over de laatste ontwikkelingen.
Arslan & partners advocaten levert juridische expertise voor mens & zaak. Onze advocaten zijn er voor de ondernemer én de mens achter de ondernemer, omdat we als geen ander weten hoe de zaak en je persoonlijke leven met elkaar verweven zijn.
Onze advocaten kennen de regio én elkaar door en door. Wij versterken elkaar door onze veelzijdigheid en individuele specialismen. Alleen de beste oplossing, voor mens & zaak, is voor ons goed genoeg.